Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74

Bitcoinkopen.nl

Doe je eigen onderzoek voordat je in cryptocurrencies investeert

Wat zijn meme coins?

Memecoins, je hebt er vast wel van gehoord of over gelezen. Traders die miljonair worden met deze coins of juist grote verliezen leiden. Het memecoin seizoen in 2023 lijkt weer begonnen te zijn. Memecoins zijn vaak grappig of hebben een populair thema.  Wil jij nou meer weten over deze memecoins, dat lees je hier in deze blog.

Memecoins

Memecoins (vaak ook shitcoins genoemd) zijn cryptocurrency’s die voortkomen uit internetculturen en memes. Ze zijn vaak gebaseerd op grappige, gekke of herkenbare thema’s. Memecoins worden in tegenstelling tot traditionele cryptocurrency’s, zoals Bitcoin of Ethereum niet gecreëerd als technologische innovatie of specifiek gebruik. Ze worden vaak gebruikt als een humoristische of sociale uitdrukking. De waarde van memecoins hangt af van de populariteit en interesse van de community.

Ook zijn er verschillende traders rijk geworden door memecoins. Door vroeg in te stappen en te profiteren van enorme prijsstijgingen is er veel winst te behalen. Bijvoorbeeld bij de coin PEPE zo meldt het geverifieerde getwitter account @Sherlockrypto.

https://twitter.com/Sherlockrypto/status/1653441211469017089?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1653441211469017089%7Ctwgr%5E0da36e5d7c65f9336ed50e05bc90e0228005ffcb%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fcryptotips.eu%2Fnieuws%2Fpepe-coin-volatiliteit-maakt-miljardair-van-jonge-trader-die-263-investeerde-is-sponge-volgende%2F

Memecoins zijn dan vaak wel grappig en populair, maar het is ook belangrijk om er voorzichtig mee te zijn. Memecoins zijn namelijk heel onvoorspelbaar en kunnen een scam zijn. Het is belangrijk om zelf onderzoek te doen, de risico’s in te zien en verantwoordelijk te investeren.

Wat zijn populaire memecoins?

Er zijn in de opkomst van memeocoins verschillende coins op de markt gebracht. Zo is het lastig om al deze coins bij te houden. Hier onder geven wij informatie over memecoins die populair zijn in de community.

PEPE

Een populaire memecoin die de laatste tijd veel in het nieuws kwam is natuurlijk PEPE. Deze memecoin kan daarom ook niet ontbreken in deze lijst. De coin is actief op Twitter onder de naam @pepecoineth.

PEPE is een coins die geinspireerd is op de bekende Pepe the Frog-meme. PEPE heeft een grote en enthousiaste community verzameld. En wil zich onderscheiden door zijn humoristische karakter. Wat natuurlijk een belangrijke rol speelde aan zijn groeiende populariteit.

Het doel van Pepecoin is om memecoins opnieuw populair te maken door de Inu-thema-munten te overtreffen. Pepecoin heeft zich gepositioneerd als een munt voor het volk en heeft een stealth-lancering gemaakt zonder voorverkoop, nul belastingen en een verbrande liquiditeitspool.

Pepe staat momenteel op plaats 64 in de top 100 van CoinMarketCap. De coin heeft een totale voorraad van 420.690.000.000.000 tokens en de tokenomics zijn ontworpen om de liquiditeit te waarborgen. Een groot deel van de tokens, namelijk 93,1%, is toegewezen aan de liquiditeitspool, terwijl het resterende 6,9% wordt opgeslagen in een wallet met meerdere handtekeningen. Dit is bedoeld voor toekomstige beursnoteringen, bruggen en liquiditeitspools, waardoor de munt aantrekkelijk is voor investeerders die op zoek zijn naar stabiliteit en groeipotentieel.

Dogecoin

Dogecoin kan natuurlijk niet ontbreken in de lijst, deze coin is geïnspireerd door de iconische Shiba Inu-hond. Dogecoin was dan ook de eerste memecoin die gecreëerd is in 2013. De coin bleef de eerste jaren onder de radar maar kreeg een flinke boost in 2021.

Deze groei is mede te danken aan Elon Musk. Door zijn steun en de hype die Elon musk er omheen creëerde via twitter, kreeg de coin veel aandacht wat leed tot een enorme stijging in zijn prijs. Hierna heeft Dogecoin zich snel ontwikkeld tot een van de meest herkenbare memecoins in omloop. Het begon als een internetgrap die al snel uit groeide tot een sterk en grote community. Waar Dogecoin op het begin als meme op Bitcoin werd beschauwd. Heeft de coin nu geleidelijk zijn plek in de cryptowereld in genomen. Dogecoin staat momenteel zelf op de 8e plek van CoinMarketCap en heeft een marktwaarde van boven de 10 miljard dollar.

Shiba Inu (SHIBA)

Shiba Inu, een andere memecoin, die niet ontbreken in deze lijst. Deze coin is geïnspireerd op het schattige Shiba Inu-hondenras, dat bekend staat om zijn charmante uiterlijk en persoonlijkheid. Shiba Inu is snel populair geworden sinds zijn lancering in 2020. De coin heeft een leuke en speelse uitstraling die de community aanspreekt.

Hoewel Shiba Inu in eerste instantie relatief onbekend was, heeft het de aandacht getrokken vanwege zijn sterke groei en loyaliteit van de gemeenschap. Net als Dogecoin kreeg Shiba Inu een grote boost dankzij tweets en opmerkingen van invloedrijke figuren zoals Elon Musk.

Op CoinMarketCap heeft Shiba Inu staat momenteel in de top 20 van cryptocurrencies op basis van marktkapitalisatie. Met een marktwaarde van boven de miljarden dollars heeft Shiba Inu bewezen een serieuze speler te zijn in de cryptowereld. De coin heeft een levendige community die actief betrokken is bij het delen van memes, het ondersteunen van goede doelen en het stimuleren van de adoptie van Shiba Inu als betaalmiddel. Hoewel Shiba Inu net als andere memecoins volatiel kan zijn, heeft het zijn eigen plaats veroverd in de crypto wereld

FLOKI

FLOKI is een andere memecoin geïnspireerd op de beroemde hond van Elon Musk. FLOKI is snel bekend geworden in de cryptowereld. FLOKI kreeg al snel aandacht in de community dankzij de enthousiasme van Elon Musk.

Elon Musk heeft via Twitter zijn steun uitgesproken voor FLOKI en dit heeft geleid tot een boost in interesse en het handelsvolume van de munt.  De coin is in 2021 ontstaan en heeft sinds dien al een grote en groeiende gemeenschap verzameld. Mensen hebben interesse in FLOKI door de humor en natuurlijk de connectie met Elon Musk.

Hoewel belangrijk is om te zeggen dat memecoins zoals FLOKI instabiel kunnen, heeft FLOKI toch een solide positie bemachtigd in de cryptowereld. Het heeft de aandacht getrokken van investeerders en staat momenteel op plaats 98 van de top 100 genoteerd op CoinMarketCap.

Conclusie

  • Memecoins zijn cryptocurrency’s die gebaseerd zijn op grappige of herkenbare thema’s en dienen vaak als humoristische of sociale uitdrukkingen.
  • Je kan door vroeg in te stappen snel rijken worden. Het is echter belangrijk om voorzichtig te zijn, aangezien memecoins onvoorspelbaar en volatiel kunnen zijn. Ook is er een risico dat het scams kunnen zijn.
  • Populaire memecoins zoals PEPE, Dogecoin, Shiba Inu en FLOKI hebben elk hun eigen kenmerken, groei en community. Deze memecoins hebben hun plek veroverd in de cryptowereld en hebben aanzienlijke marktkapitalisaties en loyaliteit van de gemeenschap gekregen.