Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74

Dogecoin kopen

Dogecoin (DOGE)

De cryptocurrency met de Shiba Inu hond als logo, Dogecoin. Het begon als een memecoin, maar het heeft aardige stappen gemaakt. Dogecoin lijkt enigszinds op Bitcoin, het is een gedecentraliseerd betaalmiddel. Het grootste verschil tussen Bitcoin en Dogecoin is de hoeveelheid in omloop; Bitcoin is erg schaars (maximaal 21 miljoen coins) terwijl Dogecoin oneindig is (momenteel meer dan 130 miljard Dogecoins!). Er worden veel memes van de cryptocurrency gemaakt, maar een groot deel Dogecoin eigenaren zijn ook zeer serieus. Na de klapper van 7000% is er veel meer interesse gekomen vanuit andere crypto handelaren. 

Dogecoin in het kort

Snelle transacties

Dogecoin maakt gebruik van het Proof-of-Work consensus mechanisme. Een groot aantal computers verbonden aan het netwerk zorgen ervoor dat transacties binnen 1 minuut verwerkt worden. 

Memecoin

Oprichters Billy Markus en Jackson Palmer maakten gebruik van de hype rondom de Shiba Inu meme om een grote naamsbekendheid te creëren. Het project is in eerste instantie ontstaan als grap, maar uit uitgegroeid tot een ware legende.

Overvloed

De oprichters van Dogecoin hebben met opzet gekozen voor een grote toevoer aan Dogecoins. De waarde van Dogecoin moet het dan ook voornamelijk hebben vanuit de vraag van cryptohandelaren. 

Makkelijker dan ooit

Dogecoin kopen of verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Koop, verkoop en trade jouw favoriete cryptocurrencies nu! Ontvang uw Dogecoin binnen 10 minuten na aankoop in uw persoonlijke wallet.

Dogecoin kopen in
3 stappen

1

Maak een account aan

Maak gemakkelijk en snel een account aan zodat je kunt handelen.

2

Kies een bedrag

Selecteer de crypto munt en bepaal voor hoeveel euro Dogecoin je wilt kopen.

3

Ontvang de cryptomunten

Pak een kopje koffie, terwijl wij de cryptomunten naar je verzenden. Levering binnen 10 minuten.

Veelgestelde vragen over Dogecoin

Wat is Dogecoin?

Dogecoin (DOGE) werd in 2013 gecreëerd als een alternatief voor Bitcoin. Dogecoin is een cryptocurrency waarmee je globale betalingen kunt doen, waardoor het enigszins op Bitcoin lijkt. Maar in tegenstelling tot Bitcoin, dat ontworpen is om schaars te zijn, is Dogecoin opzettelijk overvloedig. Er zijn ongeveer 130 miljard DOGE in omloop, waarvan er dagelijks meer dan 14 miljoen bij komen. Mede hierdoor heeft het een grote marktkapitalisatie, waardoor de coin vaak in de top tien cryptocurrencies te vinden is. Het Dogecoin netwerk gebruikt het Proof-of-Work algoritme, waarbij miners een cryptografische puzzel oplossen om een beloning te krijgen in de vorm van Dogecoin. Hierover vind je meer in het ‘Dogecoin minen’ stuk.

Dogecoin werd eind 2013 als grap gelanceerd door softwareontwikkelaars Billy Marcus en Jackson Palmer, vrienden van Reddit die elkaar offline nog nooit hadden ontmoet. Het begon ten eerste allemaal met de Doge-meme, een Japanse honden ras ‘Shiba Inu’. Een Japanse eigenaar van een Shiba Inu hond gingen al een lange tijd het internet over en werd een hele hype. Toen cryptocurrency steeds populairder werd, zijn zij een munt gaan ontwikkelen: Dogecoin. Tot verrassing van de makers sloeg Dogecoin vrijwel onmiddellijk aan. De website van de cryptomunt (dogecoin.com) ontving in de eerste maand al meer dan 1 miljoen bezoekers. Historisch lage prijzen (voor een groot deel van zijn leven kon je DOGE krijgen voor fracties van een cent) en overvloed hebben het onlangs aantrekkelijk gemaakt voor speculanten die hopen dat de waarde zal stijgen.

Voor het grootste deel van zijn bestaan, werd Dogecoin beschouwd als een leuke ‘memecoin’, dat veel aandacht kreeg door zijn geliefde community op onder andere Reddit en Discord. Maar in 2021 kwam hier verandering in: vanaf april behoort Dogecoin tot een van de tien grootste cryptocurrencies op basis van de markt kapitalisatie. Dit komt mede door de aandacht die het kreeg vanuit miljardair Elon Musk. De CEO van Tesla wist doormiddel van tweets de koers van Dogecoin te laten stijgen. Zo tweette hij in februari 2021: ‘Dogecoin to the Moooonn’, wat ervoor zorgde dat Dogecoin met meer dan 35% steeg. Daarnaast heeft Elon Musk in 2022 Twitter overgenomen voor $44 miljard. Zelfs dit had impact op de Dogecoin koers, zo steeg de coin wederom met maar liefst 30%.

De Dogecoin koers uitgelegd

Net als elk ander aandeel/coin kent de markt een waarde toe aan DOGE op basis van vraag en aanbod. Zoals eerder vermeldt, zijn er enorm veel Dogecoins in omloop. Maar gezien het enorme en steeds groeiende aanbod, hangt de koers vooral af van de vraag. Hoe zorgen Dogecoin houders ervoor dat meer mensen Doge gaan kopen? Hier werden een aantal manieren voor verzonnen. Zo stegen de prijzen ongeveer met 7000 procent doordat gedreven investeerders op Reddit gingen samenwerken om de prijzen te laten stijgen, maar ook de tweets van Tesla-oprichter Elon Musk waren de reden voor een prijsstijging. Voor veel mensen is Dogecoin de eerste cryptomunt waar ze van gehoord hebben. 

Snel stijgende DOGE-prijzen in 2021 trokken aanzienlijke media-aandacht, wat een tijd lang een cyclus creëerde die meer investeerders aantrok en de prijzen verder deed stijgen. Dit gebeurt vaker wanneer cryptocurrencies gigantische prijsstijgingen realiseren, FOMO zorgt voor nieuwe handelaars. DOGE blijft echter een zeer volatiele cryptocurrency, en zoals elke investering is er geen garantie dat het zal stijgen of dalen in de toekomst.

Dogecoin minen

Het minen van Dogecoin werkt nagenoeg hetzelfde als bij Bitcoin, alleen zijn er een aantal dingen anders. Miners zorgen ervoor dat transacties met Dogecoin gemaakt kunnen worden. Hierdoor kunnen mensen Dogecoin kopen, verkopen of verhandelen naar andere cryptocurrencies. Het proces dat hieraan vooraf gaat vergt veel computer werk. Nodes (computers aangesloten aan het Dogecoin netwerk) moeten complexe wiskundige vergelijkingen oplossen. Als dit een computer gelukt is kan hij alle aangevraagde transacties op dat moment verifiëren, door een nieuw blok te voegen aan de blockchain. Dit is een ketting van data met daarop alle transacties die ooit gemaakt zijn. De computer die dit lukt, ontvangt hiervoor 10.000 Dogecoin als beloning. Het oplossen van zo’n puzzel duurt ongeveer 1 minuut. Per minuut worden er dus 10.000 Dogecoins de wereld in gebracht, wat omgerekend 14,4 miljoen Dogecoins per dag zijn.
Het minen van Bitcoin duurt iets langer: elke 10 minuten wordt er een nieuw blok toegevoegd aan de blockchain, waarvoor de miner 6,25 BTC voor ontvangt. Ter vergelijking: Dogecoin produceert zo’n 16.000 keer zo veel coins per dag.

Waar kan Dogecoin voor worden gebruikt?

Als je naar de basis kijkt van Dogecoin, is het een soort Bitcoin. Het is ontworpen als digitaal betaalmiddel, maar de vraag is alleen of het hier geschikt voor is. Een groot gedeelte van Dogecoin gebruikers zijn investeerders die er voor de lange termijn inzitten. Zo zou ongeveer 60% van het totale aanbod dat in omloop is in bezit zijn van grote investeerders. Dogecoin kan naast een investering ook gebruikt worden als betaalmiddel. We behandelen Peer-to-peer payments & betalingen in de E-commerce.

Peer-to-peer (P2P)
Peer-to-peer is de meest directe en private methode om Dogecoin of een andere cryptocurrency te verzenden of te ontvangen. Een typische P2P transactie omvat het overmaken van fondsen van het ene blockchain adres naar het andere zonder tussenkomst van een derde partij. P2P-transacties worden op grote schaal mogelijk gemaakt door online platforms en forums die lokale gebruikers verbinden die bereid zijn Dogecoins te ruilen in ruil voor producten en diensten. Met behulp van dergelijke platforms, kunnen DOGE houders socialiseren en persoonlijke ontmoetingen plannen met potentiële deelnemers voor een vooraf bepaalde handel. Tegenwoordig zijn er ook fysieke winkels die crypto accepteren als betaling. Winkels tonen meestal de QR-code van hun Dogecoin-portemonneeadres, deze kan een klant scannen om een betaling te doen.

E-commerce

Het aantal locaties dat Dogecoin accepteert als betalingen neemt volgens professionals toe. Gezien het grote bereik van e-commerce bedrijven, kan Dogecoin gebruikt worden om aankopen te doen van waar dan ook in de wereld. Denk hierbij aan diensten of producten. Wel is het belangrijk om de betrouwbaarheid van onbekende platforms en verkopers te onderzoeken voordat je bestellingen gaat doen.

Dogecoin koers verwachting

Dogecoin is gelanceerd in 2013 en heeft een lange tijd een waardes gehad en bereikte de $0.01 pas in 2018. Wel heeft de coin hoge marketcaps bereikt en veel harde stijgingen meegemaakt. Dit ook mede door de vele media aandacht het heeft gekregen. In onderstaande tabel zie je de minimum- en maximumprijzen, maar vooral belangrijk in dit tabel zijn de gemiddelde market caps. Een cryptomunt met een hoge marktkapitalisatie is minder gevoelig voor grote prijsveranderingen en kan dus interessanter zijn voor investeringen.

Jaar

Gem. Prijs

Min. Prijs

Max. Prijs

Gem. Market Cap

Gem. Volume

2013

 $0.00121

 $0.00022

 $0.00099

$5,9 mln

$101.80

2014

 $0.00199

 $0.00011

 $0.00189

$30,2 mln

$1,1 mln

2015

 $0.00029

 $0.00009

 $0.00021

$14,3 mln

$168.50

2016

 $0.00058

 $0.00014

 $0.00045

$24,7 mln

$256.50

2017

 $0.01007

 $0.00020

 $0.00987

$174,7 mln

$11,2 mln

2018

 $0.01964

 $0.00205

 $0.01759

$500,4 mln

$23,9 mln

2019

 $0.00577

 $0.00184

 $0.00392

$305,6 mln

$35,7 mln

2020

 $0.00629

 $0.00148

 $0.00480

$343,3 mln

$94,2 mln

2021

 $0.68650

 $0.00466

 $0.68184

$25,1 mld

$5,0 mld

 

Het voorspellen van de prijs van cryptocurrencies blijft uiterst moeilijk door de extreem volatiele markt. Neem deze prijsvoorspellingen daarom niet voor waarheid aan. Als je er over nadenkt een investering in Dogecoin te doen, raden wij je aan om altijd je eigen onderzoek te doen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het laatste Dogecoin crypto nieuws, markttrends, technische en fundamentele analyse, en de mening van experts voordat je beslissingen maakt. Houd in gedachten dat prestaties uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige stijgingen of dalingen.

Tradingbeasts

Jaar

Minimum prijs

Maximum Prijs

Gemiddelde prijs

2022

$0,09

$0,13

$0,10

2023

$0,10

$0,14

$0,11

2024

$0,13

$0,19

$0,15

2025

$0,13

$0,19

$0,16

Digitalcoinprice

Jaar

Minimum prijs

Maximum Prijs

Gemiddelde prijs

2022

$0,09

$0,10

$0,10

2023

$0,10

$0,11

$0,10

2024

$0,09

$0,12

$0,11

2025

$0,13

$0,15

$0,14

2026

$0,12

$0,14

$0,13

2027

$0,14

$0,20

$0,17

2028

$0,21

$0,25

$0,23

2029

$0,28

$0,31

$0,30

2030

$0,32

$0,35

$0,33

2031

$0,36

$0,40

$0,37

Nieuwsgierig naar andere cryptocurrencies?

Lees meer

Voeg Dogecoin toe aan je portfolio

Sluit je aan bij miljoenen anderen en investeer in de toekomst. Koop Dogecoin gemakkelijk, snel en veilig via Nederlands meest vertrouwde crypto broker.