Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74

Koop Ripple(XRP) via iDEAL en Creditcard

Ripple (XRP)

Ripple (XRP) richt zich op banken en financiële instellingen. Ripple behoort al jaren tot de top van de cryptomunten, en zal daar volgens experts ook nog wel even bij horen. Ripple heeft als voornaamste doel om een uitwisselingsprotocol voor betalingen in zowel fiat als crypto te bevorderen. Het probleem is volgens Ripple Labs dat mensen te veel moeite moeten doen om grensoverschrijdende betalingen te doen. Momenteel zit Ripple verstrengeld in een langdurende rechtzaak met de SEC (Securities and Exchange Commission). Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijs van Ripple (relatief gezien) stabiel is gebleven in de laatste jaren. 

Ripple (XRP) in het kort

CBDC's

Banken kunnen CBDC’s gebruiken om een schaalbaar, veilig en duurzame digitale valuta leveren die aan alle hoge beveiligingsnormen van centrale banken voldoet. 

Crypto liquiditeit

Gebruik een alles-in-één platform om digitale activa te kopen, vast te houden en te verhandelen. 

Cross-Border betalingen

Verbeter betalingen met realtime afwikkeling, liquiditeitsbeheer en toegang tot werkkapitaal. Een betaling naar het buitenland was nog nooit zo makkelijk. 

Veelgestelde vragen over Ripple (XRP)

Wat is Ripple?

Ripple (XRP) is een peer-to-peer netwerk dat  financiële instellingen een makkelijk, snel en veilig betalingsysteem aanbiedt. Ripple maakt het mogelijk om direct transacties uit te voeren. Dit geldt ook voor betalingen naar de andere kant van de wereld. Betalingen kunnen in zowel fiat geld, als cryptomunten worden uitgevoerd. Ripple streeft naar een netwerk waarop lage transactiekosten de norm zijn. Ripple heeft vertrouwen gewonnen van banken, dit komt voornamelijk door de snelle transacties, lage kosten, en niet te vergeten de controle die banken krijgen met gebruik van het systeem. 

De Ripple koers

De Ripple (XRP) koers heeft de laatste jaren weinig extreme bewegingen gezien. Dit heeft onder andere te maken met de langdurende rechtszaak die al bepalend gaat zijn voor Ripple Labs. Ook in de laatste bullrun zijn er geen all-time-highs gebroken bij XRP. De munt bleef relatief gezien laag. Toch zijn er heel veel mensen die geloven in de toekomst van Ripple. Vele experts verwachten dan ook dat er een positieve verandering in de prijs zal plaatsvinden indien de rechtszaak in het voordeel van Ripple wordt afgerond. Houd de Ripple koers dus goed in de gaten de komende tijd. 

Hoe werkt Ripple?

Ripple werkt niet zoals de meeste cryptocurrencies. Ripple maakt namelijk geen gebruik van blockchain technologie, en is dus officieel ook geen echt cryptocurrency. Coins worden dan ook niet gemined via bijvoorbeeld een Proof-of-Work consensus mechanisme. Het Ripple team heeft een eigen protocol ontwikkeld genaamd: Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA).

We zullen het protocol zo simpel mogelijk uitleggen. Het systeem werkt als volgt: Laten we zeggen dat er 100 generaals (nodes) in het blockchain netwerk zitten. Er is een strateeg (RPCA), die ervoor moet zorgen dat elke loyale generaal tot dezelfde conclusie komt, of tot helemaal geen conclusie. Ze kunnen het zich niet veroorloven een andere conclusie te trekken.

De strateeg vraagt ​​elk van hen om de generaals te selecteren die ze vertrouwen, ook al geeft dit geen garantie van hun loyaliteit. Deze lijst noemt men de Unique Node List (UNL). 

 

Nu vraagt ​​de strateeg hen om overeenstemming te bereiken met de mensen op hun lijst. Als meer dan 80% van de mensen in hun UNL met hetzelfde besluit komen, wordt het definitief gemaakt door de generaal. Dit komt omdat de strateeg weet dat hun leger slechts het verraad van minder dan 20% van de generaals aankan (Byzantijnse fouttolerantie = 20%). Evenzo overleggen alle generaals met hun UNL's en komen tot een consensus.

Laten we nu zeggen dat er 20 generaals zijn (allemaal verraders), die elk de rest van de 19 in hun UNL hebben. En er is nog een UNL van hetzelfde type, maar met eerlijke generaals. Dus beide UNL's zullen onafhankelijk tot een consensus komen, die elkaar zullen tegenspreken. Maar het belangrijkste motief van de strateeg was ervoor te zorgen dat elke loyale generaal in zijn UNL's tot dezelfde consensus komt.

 

Dus de strateeg maakte een andere regel: als we twee UNL's selecteren, moeten ze ten minste 20% van de leden gemeen hebben. Er zullen dus altijd genoeg mensen in elke UNL zijn om te voorkomen dat ze de verkeerde beslissing nemen. Bijvoorbeeld, in de twintig defecte generaals, als we 4 generaals (20% van de 20 generaals) vervangen door eerlijke, dan zou de meerderheid niet meer dan 80% zijn, waardoor consensus wordt voorkomen. Daarom zou geen van de generaals ooit tot de verkeerde consensus komen, ongeacht wie er in hun UNL zit, zolang het aantal verraders minder dan 20% is.

Hierdoor maakt Ripple het ook mogelijk om een snelle transactietijd te realiseren. Binnen enkele seconden is een transactie gecontroleerd en doorgevoerd.

Wat is een CBDC?

Wat heb je nou aan een CBDC?

Fiat-geld is een door de overheid uitgegeven valuta die niet wordt ondersteund door fysieke goederen zoals goud of zilver. Het wordt beschouwd als een vorm van wettig betaalmiddel dat kan worden gebruikt om goederen en diensten uit te wisselen. Traditioneel kwam fiatgeld in de vorm van bankbiljetten en munten, maar technologie heeft overheden en financiële instellingen in staat gesteld fysiek fiatgeld aan te vullen met een op kredieten gebaseerd model waarin saldo’s en transacties digitaal worden vastgelegd. Fysieke valuta wordt nog steeds op grote schaal uitgewisseld en geaccepteerd; ontwikkelingen in sommige landen is het gebruik hiervan echter aanzienlijk afgenomen en die trend versnelde tijdens de COVID-19-pandemie.

 

De introductie en evolutie van cryptocurrency en blockchain-technologie hebben geleid tot verdere belangstelling voor samenlevingen zonder contant geld en digitale valuta. Daarom onderzoeken overheden en centrale banken over de hele wereld de mogelijkheid om door de overheid gesteunde digitale valuta te gebruiken. Wanneer en als ze worden geïmplementeerd, zouden deze valuta's het volledige vertrouwen en de steun hebben van de regering die ze heeft uitgegeven, net als fiatgeld. In het geval van een CBDC zouden banken zoals de ING en de Rabobank dus een officiële cryptomunt (gesteund door de overheid) kunnen gebruiken als ruilmiddel.

Ripple (XRP) kopen in
3 stappen

1

Maak een account aan

Een account aanmaken doe je gemakkelijk en snel.

2

Kies een bedrag

Bepaal hoeveel euro je Ripple wilt kopen.

3

Ontvang de cryptomunten

Wij verzenden de munten binnen 10 minuten.

Nieuwsgierig naar andere cryptocurrencies?

Lees meer

Voeg Ripple toe aan je portfolio

Sluit je aan bij miljoene andere en investeer in de toekomst. Koop Ripple gemakkelijk en snel via ons platform.