Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74

Ripple kopen

Ripple (XRP)

Ripple (XRP) richt zich op banken en financiële instellingen. Ripple behoort al jaren tot de top van de cryptomunten, en zal daar volgens experts ook nog wel even bij horen. Ripple heeft als voornaamste doel om een uitwisselingsprotocol voor betalingen in zowel fiat als crypto te bevorderen. Het probleem is volgens Ripple Labs dat mensen te veel moeite moeten doen om grensoverschrijdende betalingen te doen. Momenteel zit Ripple verstrengeld in een langdurende rechtzaak met de SEC (Securities and Exchange Commission). Dit heeft ervoor gezorgd dat de prijs van Ripple (relatief gezien) stabiel is gebleven in de laatste jaren. 

Ripple (XRP) in het kort

CBDC's

Banken kunnen CBDC’s gebruiken om een schaalbaar, veilig en duurzame digitale valuta leveren die aan alle hoge beveiligingsnormen van centrale banken voldoet. 

Crypto liquiditeit

Gebruik een alles-in-één platform om digitale activa te kopen, vast te houden en te verhandelen. 

Cross-Border betalingen

Verbeter betalingen met realtime afwikkeling, liquiditeitsbeheer en toegang tot werkkapitaal. Een betaling naar het buitenland was nog nooit zo makkelijk. 

Makkelijker dan ooit

Ripple kopen of verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Koop, verkoop en trade jouw favoriete cryptocurrencies nu! Ontvang uw Ripple binnen 10 minuten na aankoop in uw persoonlijke wallet.

Ripple (XRP) kopen in
3 stappen

1

Maak een account aan

Een account aanmaken doe je gemakkelijk en snel.

2

Kies een bedrag

Bepaal hoeveel euro je Ripple wilt kopen.

3

Ontvang de cryptomunten

Wij verzenden de munten binnen 10 minuten.

Veelgestelde vragen over Ripple (XRP)

Wat is Ripple?

Ripple (XRP) is een peer-to-peer netwerk dat  financiële instellingen een makkelijk, snel en veilig betalingsysteem aanbiedt. Ripple maakt het mogelijk om direct transacties uit te voeren. Dit geldt ook voor betalingen naar de andere kant van de wereld. Betalingen kunnen in zowel fiat geld, als cryptomunten worden uitgevoerd. Ripple streeft naar een netwerk waarop lage transactiekosten de norm zijn. Ripple heeft vertrouwen gewonnen van banken, dit komt voornamelijk door de snelle transacties, lage kosten, en niet te vergeten de controle die banken krijgen met gebruik van het systeem. In die zin is Ripple het tegenovergestelde van Bitcoin, waarbij het streeft naar waarde transacties zonder het gebruik van een bank.

Ripple werd gecreëerd door een bedrijf genaamd Ripple Labs, dat gevestigd is in San Francisco, Californië. Het idee om Ripple te vormen werd in eerste instantie bedacht door Jed McCaleb, maar degenen die daadwerkelijk realisereerde waren Arthur Britto en David Schwartz. Een andere belangrijke figuur die wordt beschouwd als de oprichter van Ripple is Chris Larsen, een grote investeerder in de cryptowereld. Britto en Schwartz waren degenen die Ryan Fugger, die op dat moment aan Ripple werkte, benaderden om hem de veilige betalingsstructuur te laten zien waar zij aan werkten. Zij brachten de eerste versie van Ripple uit in 2012. De grote uitbraak van Ripple was in 2013, toen bedrijven het begonnen te gebruiken als alternatief voor internationale transacties. Daarnaast kon het ook al gebruikt worden als alternatieve optie voor klanten die geld naar een buitenlandse rekening wilde versturen. In de jaren na 2013 begonnen steeds meer bedrijven Ripple te gebruiken.

Voordelen van Ripple

Doordat Ripple een officiële organisatie is, heeft het veel vertrouwen van onder andere banken gewonnen en heeft Ripple allerlei bedrijven over heel de wereld. Dit kan Ripple een voorsprong geven op andere cryptocurrencies. Daarnaast bestaat het bedrijf Ripple Labs al meer dan 10 jaar en heeft het meer dan 500 werknemers ook daarmee staan ze een streepje voor bij concurrerende cryptocurrencies, doordat ze snel verbeteringen aan het netwerk kunnen toepassen.

Transactiesnelheid

Het Ripple netwerk heeft een gemiddelde transactiesnelheid van vier seconden. Dit is ontzettend snel vergeleken met andere cryptocurrencies denk bijvoorbeeld aan de transactiesnelheid van Bitcoin: 10 minuten. Dit maakt het voor bedrijven zeer aantrekkelijk om gebruik te maken van Ripple. De Ripple blockchain maakt gebruik van een consensusmechanisme waarbij er gebruik wordt gemaakt  van servers van banken.

Multifunctionaliteit

Met Ripple kun je dus gemakkelijk en snel internationale transacties maken, maar daarnaast kunnen gebruikers van Ripple ook valuta’s wisselen op het betalingsecosysteem. Zo kunnen mensen vanuit heel de wereld voordelig hun eigen valuta wisselen naar andere internationale valuta’s. Hierbij profiteren ze van zeer goedkope transactiekosten.

De Ripple koers

De Ripple (XRP) koers heeft de laatste jaren weinig extreme bewegingen gezien. Dit heeft onder andere te maken met de langdurende rechtszaak die al bepalend gaat zijn voor Ripple Labs. Ook in de laatste bullrun zijn er geen all-time-highs gebroken bij XRP. De munt bleef relatief gezien laag. Toch zijn er heel veel mensen die geloven in de toekomst van Ripple. Vele experts verwachten dan ook dat er een positieve verandering in de koers zal plaatsvinden indien de rechtszaak in het voordeel van Ripple wordt afgerond. Houd de Ripple koers dus goed in de gaten de komende tijd. 

Hoe werkt Ripple?

Ripple werkt niet zoals de meeste cryptocurrencies. Ripple maakt namelijk geen gebruik van blockchain technologie, en is dus officieel ook geen echt cryptocurrency. Coins worden dan ook niet gemined via bijvoorbeeld een Proof-of-Work consensus mechanisme. Het Ripple team heeft een eigen protocol ontwikkeld genaamd: Ripple Protocol Consensus Algorithm (RPCA).

We zullen het protocol zo simpel mogelijk uitleggen. Het systeem werkt als volgt: Laten we zeggen dat er 100 generaals (nodes) in het blockchain netwerk zitten. Er is een strateeg (RPCA), die ervoor moet zorgen dat elke loyale generaal tot dezelfde conclusie komt, of tot helemaal geen conclusie. Ze kunnen het zich niet veroorloven een andere conclusie te trekken.

De strateeg vraagt ​​elk van hen om de generaals te selecteren die ze vertrouwen, ook al geeft dit geen garantie van hun loyaliteit. Deze lijst noemt men de Unique Node List (UNL). 

Nu vraagt ​​de strateeg hen om overeenstemming te bereiken met de mensen op hun lijst. Als meer dan 80% van de mensen in hun UNL met hetzelfde besluit komen, wordt het definitief gemaakt door de generaal. Dit komt omdat de strateeg weet dat hun leger slechts het verraad van minder dan 20% van de generaals aankan (Byzantijnse fouttolerantie = 20%). Evenzo overleggen alle generaals met hun UNL's en komen tot een consensus.

Laten we nu zeggen dat er 20 generaals zijn (allemaal verraders), die elk de rest van de 19 in hun UNL hebben. En er is nog een UNL van hetzelfde type, maar met eerlijke generaals. Dus beide UNL's zullen onafhankelijk tot een consensus komen, die elkaar zullen tegenspreken. Maar het belangrijkste motief van de strateeg was ervoor te zorgen dat elke loyale generaal in zijn UNL's tot dezelfde consensus komt.

Dus de strateeg maakte een andere regel: als we twee UNL's selecteren, moeten ze ten minste 20% van de leden gemeen hebben. Er zullen dus altijd genoeg mensen in elke UNL zijn om te voorkomen dat ze de verkeerde beslissing nemen. Bijvoorbeeld, in de twintig defecte generaals, als we 4 generaals (20% van de 20 generaals) vervangen door eerlijke, dan zou de meerderheid niet meer dan 80% zijn, waardoor consensus wordt voorkomen. Daarom zou geen van de generaals ooit tot de verkeerde consensus komen, ongeacht wie er in hun UNL zit, zolang het aantal verraders minder dan 20% is.

Hierdoor maakt Ripple het ook mogelijk om een snelle transactietijd te realiseren. Binnen enkele seconden is een transactie gecontroleerd en doorgevoerd.

Wat is een CBDC?

Wat heb je nou aan een CBDC?

Fiat-geld is een door de overheid uitgegeven valuta die niet wordt ondersteund door fysieke goederen zoals goud of zilver. Het wordt beschouwd als een vorm van wettig betaalmiddel dat kan worden gebruikt om goederen en diensten uit te wisselen. Traditioneel kwam fiatgeld in de vorm van bankbiljetten en munten, maar technologie heeft overheden en financiële instellingen in staat gesteld fysiek fiatgeld aan te vullen met een op kredieten gebaseerd model waarin saldo’s en transacties digitaal worden vastgelegd. Fysieke valuta wordt nog steeds op grote schaal uitgewisseld en geaccepteerd; ontwikkelingen in sommige landen is het gebruik hiervan echter aanzienlijk afgenomen en die trend versnelde tijdens de COVID-19-pandemie.

De introductie en evolutie van cryptocurrency en blockchain-technologie hebben geleid tot verdere belangstelling voor samenlevingen zonder contant geld en digitale valuta. Daarom onderzoeken overheden en centrale banken over de hele wereld de mogelijkheid om door de overheid gesteunde digitale valuta te gebruiken. Wanneer en als ze worden geïmplementeerd, zouden deze valuta's het volledige vertrouwen en de steun hebben van de regering die ze heeft uitgegeven, net als fiatgeld. In het geval van een CBDC zouden banken zoals de ING en de Rabobank dus een officiële cryptomunt (gesteund door de overheid) kunnen gebruiken als ruilmiddel.

Ripple koers verwachting

Wanneer je wil gaan investeren in Ripple kan het goed zijn om eerst naar de historische prijzen van voorgaande jaren te bekijken. Ripple is in 2013 gestart, dus is er al een lange tijd. Daarentegen heeft Ripple nog geen grote koersstijgingen gehad zoals bijvoorbeeld Bitcoin. In onderstaande grafiek krijg je inzicht in de minimum-, maximum- en gemiddelde prijs van Ripple in dat jaar. Daarnaast is ook de gemiddelde market cap en gemiddelde volume in te zien. De marketcap laat zien hoeveel de totale waarde van alle XRP op dat moment is. Het volume laat zien hoeveel er gemiddeld dat jaar is verhandeld met XRP.

Jaar

Gem. Prijs

Max. Prijs

Min. Prijs

Gem. Market Cap

Gem. Volume

2014

$0,01

$0,029

$0,003

$143,9 mln

$457.200

2015

$0,01

$0,024

$0,004

$285,0 mln

$684.400

2016

$0,01

$0,01

$0,01

$241,3 mln

$1,4 mln

2017

$0,20

$2,85

$0,01

$7,6 mld

$285,6 mln

2018

$0,67

$3,84

$0,25

$26,3 mld

$841,1 mln

2019

$0,31

$0,50

$0,18

$12,8 mld

$1,3 mld

2020

$0,26

$0,77

$0,11

$11,1 mld

$2,1 mld

2021

$0,79

$1,95

$0,22

$33,8 mld

$5,9 mld

Het voorspellen van de prijs van cryptocurrencies is moeilijk doordat de markt nog relatief jong is ten opzichte van de klassieke aandelenmarkt. Daarom attenderen wij je erop dat deze prijzen geen zekerheid zijn. Wil je gaan investeren in Ripple? Doe dan altijd je eigen onderzoek. Dit kun je bijvoorbeeld doen door te kijken naar het laatste Ripple crypto nieuws, markttrends, technische en fundamentele analyse, en de mening van experts. Houd in gedachten dat prestaties uit het verleden nooit garanties zijn voor toekomstige stijgingen of dalingen.

Tradingbeasts

Jaar

Minimum prijs

Maximum Prijs

Gemiddelde prijs

2022

$0,3865591

$0,5684693

$0,4547754

2023

$0,3833548

$0,5637570

$0,4510056

2024

$0,4343786

$0,6387920

$0,5110336

2025

$0,5334347

$0,7844628

$0,6275703

Digitalcoinprice

Year

Minimum Price

Maximum Price

Average Price

2022

$0.41

$0.46

$0.43

2023

$0.44

$0.53

$0.49

2024

$0.41

$0.51

$0.46

2025

$0.57

$0.71

$0.63

2026

$0.54

$0.63

$0.59

2027

$0.64

$0.96

$0.76

2028

$0.98

$1.16

$1.08

2029

$1.31

$1.43

$1.37

2030

$1.47

$1.57

$1.51

2031

$1.64

$1.83

$1.73

Nieuwsgierig naar andere cryptocurrencies?

Lees meer

Voeg Ripple toe aan je portfolio

Sluit je aan bij miljoene andere en investeer in de toekomst. Koop Ripple gemakkelijk en snel via ons platform.