Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74
terra-luna-2.0-logo

Terra Luna 2.0 (LUNA) kopen

Terra Luna

Terra Luna is een blockchain protocol dat prijs-stabiliteit wilt creëren doormiddel van Smart contracts en verschillende coins op de blockchain. Terra Luna 2.0 LUNA is de vervangende coin van Terra Luna Classic (LUNC). Na de crash van Terra Luna Classic en zijn aanhangende stabelcoin Terra classic USDT is er voor gekozen om het project een nieuw leven in te blazen. Zo wordt er geen gebruik meer gemaakt van de stablecoin Terra Classic USDT en bevindt de coin zich op een nieuw blockchain gebasseerd op die van Tera Luna Classic LUNC. 

Terra Luna 2.0 in het kort

Terra Luna CLassic

Terra Luna 2.0 LUNA is een vervanger van de Terra Luna Classic LUNC coin na de grote koers drop in 2022. 

Prijsstabiliteit

Terra Luna is ontwikkeld met als doel prijsstabiliteit op de markt. 

Proof-of-Stake

Het consensus model van LUNA is Proof-of-Stake.

Makkelijker dan ooit

Terra Luna 2.0 kopen of verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Koop, verkoop en trade jouw favoriete cryptocurrencies nu! Ontvang uw Terra Luna 2.0 binnen 10 minuten na aankoop in uw persoonlijke wallet.

Terra Luna 2.0 kopen in
3 stappen

1

Maak een account aan

Maak gemakkelijk en snel een account aan zodat je kunt handelen.

2

Kies een bedrag

Selecteer de crypto munt en bepaal voor hoeveel euro LUNA je wil kopen.

3

Ontvang de cryptomunten

Pak een kopje koffie, terwijl wij de cryptomunten naar je verzenden. Levering binnen 10 minuten.

Veelgestelde vragen over Terra Luna 2.0

Wat is Terra Luna?

Terra Luna is een blockchain protocol dat prijs-stabiliteit wilt creëren doormiddel van Smart contracts en verschillende coins op de blockchain. Terra Luna 2.0 LUNA is de vervangende coin van Terra Luna Classic (LUNC). Na de crash van Terra Luna Classic en zijn aanhangende stabelcoin Terra classic USDT is er voor gekozen om het project een nieuw leven in te blazen. Zo wordt er geen gebruik meer gemaakt van de stablecoin Terra Classic USDT en bevindt de coin zich op een nieuw blockchain gebasseerd op die van Tera Luna Classic LUNC. 

Wat is Terra Luna Classic?

Het doel van Terra Luna was om prijsstabiliteit te brengen op de cryptomarkt, hierdoor konden bedrijven gemakkelijker betalingen verzenden en ontvangen zonder zorgen te moeten maken over grote prijsschommelingen op de markt. Zo was het Terra protocol een van de grootste stable coins ter wereld met US Terra of ook wel UST. De coin van het netwerk Terra Luna Classic LUNC kreeg in 2021 veel aandacht en kwam daardoor in de top-10 crypto terecht.

Terra Luna bevindt zich op het Cosmos netwerk, een open-source blockchain protocol voor interoperabiliteit tussen verschillende gedistribueerde grootboeken. Hierdoor kunnen gebruikers activa cross-chain overdragen en profiteren van verschillende infrastructuur voor toepassingen die op meerdere blockchains zijn gebouwd. Terra Luna maakt gebruik van het consensus protocol Proof of Stake (PoS) - om snelle en grote transacties te garanderen.

De geschiedenis van Terra Luna

Terra Luna is een gedecentraliseerd blockchainplatform gericht op prijsstabiliteit en bruikbaarheid. Terra werd in januari 2018 opgericht door Daniel Shin en Do Kwon om een snelle adoptie van blockchaintechnologie en cryptocurrency te vergemakkelijken. Zijn mainnet werd officieel vrijgegeven in april 2019, waardoor gebruikers van over de hele wereld het netwerk konden gaan gebruiken.

Het Terra-project begon als een stablecoin gekoppeld aan de Amerikaanse dollar en andere fiatvaluta's, met als doel een systeem te creëren dat niet alleen veilig maar ook bruikbaar was in het dagelijks leven. Het native token Luna van het platform werdt gebruikt voor staking en bestuur op het netwerk. In oktober 2019 bracht Terra zijn mainnet update v1 uit die slimme contracten introduceerde samen met andere verbeteringen. Als onderdeel van deze update werd Luna geadopteerd door grote beurzen waardoor gebruikers het kunnen verhandelen tegen Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH).

De Terra Luna crash

De Crash van Terra Luna Classic LUNA (LUNA) vond plaats in februari 2021, toen de prijs van de munt binnen slechts een week met 99,99% daalde. De neerslag van deze crash was instabiliteit in de onderliggende Terra Classic UST coin, die sinds de lancering in 2019 aan Terra Luna was gekoppeld.

Het Terra team had een systeem opgezet waarbij elke LUNA ondersteund zou worden door 1 UST, een op Ethereum gebaseerde stablecoin die gekoppeld was aan de Amerikaanse Dollar en andere belangrijke fiatvaluta's zoals de Japanse Yen en de Koreaanse Won. Dit systeem werkte goed tot februari 2021, toen de waarde van Terra Classic UST begon te dalen door veranderingen in de stabiliteit. Dit veroorzaakte een cascadestoring, waarbij de waarde van Terra Luna onder zijn backing Terra classic UST coin zakte en de crash veroorzaakte.

Wat is Terra Luna 2.0?

De fall-out van de Terra Luna Classic LUNC crash was ernstig, waardoor veel gebruikers hun investeringen verloren door gebrek aan liquiditeit op de beurzen. Het Terra team reageerde snel door een noodfonds te creëren om getroffen gebruikers terug te betalen en nieuwe maatregelen te nemen om soortgelijke crashes in de toekomst te voorkomen. Als onderdeel van deze maatregelen brachten ze een nieuwe versie van Terra Luna uit, genaamd " Terra Luna 2.0", die niet gekoppeld is aan Terra classic zoals UST of een andere stablecoin, maar in plaats daarvan onafhankelijk opereert met een eigen marktbepaalde prijs.

Terra Luna koers

De Terra Luna koers wordt bepaald door een ingewikkelde combinatie van verschillende marktontwikkelingen. Deze omvatten vraag en aanbod, maar ook externe factoren zoals nieuws en gebeurtenissen die de waarde van Terra Luna en andere cryptocurrencies beïnvloeden.

 

Vraag en aanbod spelen de grootste rol bij het bepalen van de Terra Luna koers. Als er meer kopers dan verkopers zijn, dan gaat zijn waarde omhoog. Omgekeerd net zo, wanneer er meer verkopers dan kopers zijn, daalt de Terra Luna koers. Dit economische basisprincipe geldt voor de meeste verhandelde activa, inclusief cryptocurrencies.

 

Externe factoren kunnen de Terra Luna koers ook beïnvloeden. Factoren zoals nieuwe regelgeving of aankondigingen van overheidsinstanties kunnen het vertrouwen van beleggers in de cryptocurrency markten beïnvloeden en grote schommelingen in de prijzen veroorzaken. Evenzo kunnen positieve ontwikkelingen met de technologie achter Terra Luna kan de Terra Luna koers ervan opdrijven en omgekeerd.

 

Tenslotte speelt de beschikbaarheid van Terra Luna Coin zelf een rol bij het bepalen van de prijs. Als hij niet gemakkelijk verkrijgbaar is, zal de vraag ernaar toenemen en de Terra Luna koers opdrijven. Omgekeerd, als het aanbod van munten groter is dan de vraag, kunnen de prijzen dalen.

 

Kortom, de Terra Luna koers wordt bepaald door een complexe mix van factoren die voortdurend veranderen en evolueren. Inzicht in deze krachten en op de hoogte blijven van nieuws en gebeurtenissen kan beleggers helpen betere beslissingen te nemen over wanneer ze hun bezit moeten kopen of verkopen.

 

Wat gaat Luna coin doen?

Een exacte voorspelling voor de Terra Luna koers is lastig te voorspellen. Echter zijn er al wel verschillende pogingen gedaan. Lees hier onze blog over de Terra Luna verwachting. Doe altijd eerst je eigen onderzoek voordat je investeerd in een coin!

 

Hoeveel Terra Luna coins zijn er?

Er zijn op het moment van schrijven 6.007.902.455.212,763 LUNA in omloop.

 

Kan je nog Terra Luna kopen?

De coin Terra Luna werd omgedoopt tot Terra Luna Classic (LUNC) en bleef op zijn eigen blockchain bestaan.

 

Terra introduceerde ook verschillende functies voor bestuur en risicobeheer, bedoeld om de stabiliteit van Luna vergroten, waaronder een geautomatiseerd handelssysteem dat volatiliteit in de markt detecteert en daarop reageert. Deze veranderingen hebben geholpen de prijs van Terra Luna Classic te stabiliseren. Ook heeft het Terra Luna netwerk een nieuwe coin uitgebracht genaamd Terra Luna 2.0. 

Nieuwsgierig naar andere cryptocurrencies?

Lees meer

Voeg Terra Luna 2.0 toe aan je portfolio

Sluit je aan bij miljoenen anderen en investeer in de toekomst. Koop LUNA gemakkelijk, snel en veilig via Nederlands meest vertrouwde crypto broker.