Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74

Koop Solana (SOL) via iDEAL en Creditcard

Solana (SOL)

Solana is een functioneel open source-project dat vertrouwt op de permissievrije aard van blockchain-technologie om gedecentraliseerde financiële (DeFi) oplossingen te bieden. Het Solana-protocol is ontworpen om gedecentraliseerde applicaties (dApps) te maken. Daarnaast wil de Solana Foundation gedecentraliseerde financiering voor iedereen toegankelijk maken. Solana maakt gebruik van het unieke Proof-of-History algoritme, een aangepaste versie van Proof-of-Stake. Door dit innovatieve hybride consensusmodel trekt Solana de belangstelling van zowel kleine als grote handelaars

Solana in het kort

Hoge transacties per seconde

Solana beweert in theorie 710.000 transacties per seconde te kunnen realiseren. Hiermee is het een van de snelste cryptocurrencies die er is. 

Proof-of-History

Solana is een unieke cryptocurrency, doordat het gebruik maakt van het Proof-of-History algoritme. Dit consensus mechanisme maakt het mogelijk dat de transacties snel en goedkoop zijn.

NFT's

NFT’s zijn digitale kunst items die je via het Solana platform ‘Solsea’ kunt kopen. In vergelijking tot de Ethereum NFT marktplaats zijn de transactiekosten op Solsea veel lager en sneller.

Veelgestelde vragen over Solana

Wat is Solana?

Solana is een gedecentraliseerd netwerk waarop je slimme contracten en applicaties kunt maken. Het netwerk heeft een eigen token genaamd SOL. Solana is in 2017 opgericht door Anatoly Yakovenko, een voormalig leidinggevende bij Qualcomm (een groot technologiebedrijf). De blockchain van Solana ging in 2017 van start via een Initial coin offering (ICO). Meerdere testversies van het netwerk werden uitgebracht in 2018 en 2019, voordat het officieel werd gelanceerd in 2020. Het idee achter Solana is gericht op het oplossen van een blockchain trilemma. Vitalik Buterin (bedenker van Ethereum), stelde dit concept samen waarbij het gaat om drie grote uitdagingen bij het bouwen van blockchains: decentralisatie, beveiliging en schaalbaarheid. De meeste blockchains slagen erin om twee van de drie te implementeren, waardoor ze één voordeel opgeven. Hoe kan Solana dit bereiken? Dat komt door het unieke Proof-of-History algoritme, een versie van het Proof-of-Stake algoritme. Het Solana netwerk beweert 710.000 transacties per seconde te kunnen realiseren. Deze transactiesnelheid is extreem hoog, maar het is nog nooit bereikt. Daarnaast is Solana's bloktijd (de gemiddelde tijd tussen het traceren van blokken) ook zeer snel. U kunt meer lezen over hoe het Proof-of-History algoritme werkt later op deze pagina.

Hoe werkt Solana?

Solana heeft, net als andere cryptocurrencies, een gedecentraliseerd netwerk waarmee de blockchain wordt voortgezet. Solana gebruikt de Proof-of-History (PoH), wat een aangepaste versie is van het Proof-of-Stake (PoS) algoritme. We zullen een korte uitleg geven van het Proof-of-Stake algoritme: Bij Proof-of-Stake heeft het netwerk Validators en Nominators die hun cryptocurrencies storten om nieuwe aan te mogen maken. Wat is er anders bij Proof-of-History? In het Proof-of-History netwerk zijn grote aantallen computers bezig met berekeningen, waarbij een verslag van deze berekeningen gekoppeld is aan een bepaald tijdstip. De PoH werkt samen met het Tower Byzantine fault tolerance (BFT) algoritme, een extra hulpmiddel om transacties te valideren.
Solana kan (volgens de ontwikkelaars) 710.000 transacties per seconde realiseren. Dit komt doordat 25 blokken tegelijkertijd worden gevalideerd door 25 verschillende validators. Bij PoH hoeven computers niet te wachten op het nieuwe blok. Computers die op het netwerk zijn aangesloten, gaan gewoon door met rekenen. De blokken worden in de juiste volgorde aan de keten toegevoegd.

De Solana koers uitgelegd

Net als elke andere munt wordt de prijs van Solana bepaald door vraag en aanbod. Op het moment van schrijven zijn er meer dan 511 miljoen SOL tokens in omloop. Ongeveer 60% van deze tokens lijken in handen te zijn van de oprichters van Solana en de Solana Foundation. Een groot deel van de tokens is ook uitgegeven voor het gebruik van staking. De vraag van Solana wordt bepaald door het aan- en verkoopgedrag van Solana-houders. De motieven van (potentiële) kopers en verkopers worden bepaald door factoren als sentiment, technische ontwikkelingen, nieuwsontwikkelingen en algemene economische veranderingen. Daarnaast kan het voor (potentiële) kopers interessant zijn om Solana tokens te bezitten, omdat u daarmee een stem krijgt in beslissingen over de toekomst van Solana.

Solana kopen in
3 stappen

1

Maak een account aan

Maak gemakkelijk en snel een account aan zodat je kunt handelen.

2

Kies een bedrag

Selecteer de crypto munt en bepaal voor hoeveel euro Solana je wilt kopen.

3

Ontvang de cryptomunten

Is de order afgerond? Dan ontvang je de cryptomunten zo snel mogelijk.

Nieuwsgierig naar andere cryptocurrencies?

Lees meer

Voeg Solana toe aan je portfolio

Sluit je aan bij miljoenen anderen en investeer in de toekomst. Koop Solana gemakkelijk, snel en veilig via Nederlands meest vertrouwde crypto broker.