Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74
kava-coin

Kava kopen

Kava (KAVA)

Kava is een DeFi-leenplatform dat gebruikers in staat stelt om meerdere crypto-activa als onderpand te gebruiken om USDX stablecoin te lenen, rente te verdienen op hun digitale activa zonder de tussenkomst van een persoon of instelling. Het native coin van de Kava blockchain is het KAVA coin, gebruikt voor staking in validator nodes, het betalen van blokbeloningen, en deelname aan het bestuur van het netwerk.

Kava in het kort

Proof-of-Stake (PoS)

Kava maakt gebruik van het Proof-of-Stake netwerk. Hierdoor verbruikt het netwerk releatief weinig stroom in vergelijking tot andere blockchains.

DeFi-leenplatform

Het platform is ontwikkeld om leningen veiliger te maken zonder tussenkomst van een derde persoon.

Rente

Gebruikers kunnen hun activa beschikbaar stellen op het platform en ontvangen daar gemakkelijk rente over.

Makkelijker dan ooit

Kava kopen of verkopen is nog nooit zo makkelijk geweest. Koop, verkoop en trade jouw favoriete cryptocurrencies nu! Ontvang uw Kava binnen 10 minuten na aankoop in uw persoonlijke wallet.

Kava kopen in
3 stappen

1

Maak een account aan

Maak gemakkelijk en snel een account aan zodat je kunt handelen.

2

Kies een bedrag

Selecteer de crypto munt en bepaal voor hoeveel euro Kava je wilt kopen.

3

Ontvang de cryptomunten

Pak een kopje koffie, terwijl wij de cryptomunten naar je verzenden. Levering binnen 10 minuten.

Veelgestelde vragen over Kava

Wat is Kava (KAVA)?

Kava is een DeFi-leenplatform dat gebruikers in staat stelt om meerdere crypto-activa als onderpand te gebruiken om USDX stablecoin te lenen, rente te verdienen op hun digitale activa zonder de tussenkomst van een persoon of instelling. Het native coin van de Kava blockchain is het KAVA coin, gebruikt voor staking in validator nodes, het betalen van blokbeloningen, en deelname aan het bestuur van het netwerk.

Welke problemen wil Kava oplossen?
Het team achter Kava gelooft dat gedecentraliseerde financiële protocollen een aantal voordelen hebben ten opzichte van hun gecentraliseerde tegenhangers. In het bijzonder geloven ze dat DeFi gebruikers kan voorzien van betere leentarieven, het lenen kan uitbreiden naar een bredere pool van crypto-activa, en dit op een veiligere manier.

Om deze doelen te bereiken heeft Kava een cross-chain platform gebouwd waarmee gebruikers hun digitale activa (waaronder BTC, XRP, BNB en ATOM) als onderpand kunnen gebruiken en USDX stablecoin-leningen kunnen genereren. De USDX stablecoins zijn vervolgens beschikbaar om te worden gebruikt in andere DeFi-toepassingen of om te worden verhandeld op beurzen. Op deze manier wil Kava een "DeFi lending liquidity hub" creëren die verschillende digitale activa van over meerdere blockchains samenbrengt.

Het andere hoofddoel van Kava is om gebruikers een eenvoudige manier te bieden om rente te verdienen op hun digitale activa. De rente op USDX-leningen wordt bepaald door de prijsvolatiliteit van het onderliggende onderpand; hoe hoger de volatiliteit, hoe hoger de rente. Dit mechanisme zorgt voor een stimulans voor gebruikers om crypto-activa met onderpand aan te houden, zelfs wanneer de prijzen dalen, omdat ze nog steeds wat rendement op hun bezit kunnen verdienen. Bovendien wil Kava zijn eigen "Savings Rate Protocol" lanceren waarmee gebruikers passief inkomen kunnen verdienen op hun ongebruikte digitale activa zonder ze als onderpand vast te zetten.

De Kava koers uitgelegd

De prijs van Kava verandert voortdurend. Sommige mensen denken dat dit komt door zijn vluchtige karakter. Hoewel dit gedeeltelijk waar is, zijn er ook andere redenen.

  • Een van de belangrijkste dingen die de prijs van elke asset bepalen, inclusief cryptocurrencies, is vraag en aanbod. Als er meer vraag is naar een asset dan er aanbod is, dan zal de prijs stijgen. Is er meer aanbod dan vraag, dan daalt de prijs.
  • De prijs van Kava verandert voortdurend omdat de vraag ernaar fluctueert. Als meer mensen Kava willen kopen dan verkopen, gaat de prijs omhoog. Wanneer meer mensen Kava willen verkopen dan kopen, daalt de prijs. Veranderingen in de vraag kan worden veroorzaakt door veel verschillende dingen zoals nieuws gebeurtenissen, veranderingen in perceptie, of zelfs gewoon geruchten.
  • Het aanbod kan ook veranderen, maar schommelt meestal niet zo sterk als de vraag. De reden hiervoor is dat er een eindig aantal Kava-munten is en er geen nieuwe munten worden.
  • gecreëerd (het is niet mogelijk om ze te "delven"). De enige manier om het aanbod te vergroten is als iemand zijn munten verkoopt op een beurs of als hij ze gebruikt om een lening aan te gaan op het Kava-platform, waardoor ze later weer in omloop komen als ze worden terugbetaald.

Kava Staken

Omdat het Kava netwerk op het Proof-of-Stake systeem werkt is er ook de mogelijkheid om Kava te staken. Dit kan je doen bij verschillende crypto brokers of met verschillende systemen bij gebruik van een Ledger wallet. 

Doormiddel van tijdvakken worden de transacties gevalideerd, Elke keer dat er een tijdsvak wordt geopend wordt doormiddel van een loterij gekozen wie de slotleider is. De slotleider is verantwoordelijk voor validaties van transacties en nieuwe blokken produceren en toevoegen aan de blockchain.

Kava maakt het mogelijk om verschillende KAva bezitters zich te laten kopelen, zo krijgt iemand met meer Kava meer kans als iemand die weinig Kava bezit. 

Waar kan Kava voor worden gebruikt?

Kava is een cryptocurrency die gebruikt wordt voor leningen en sparen op het Kava platform. Het Kava platform is gebouwd bovenop het Cosmos Network. Het Cosmos Network is een gedecentraliseerd netwerk van blockchains. Kava gebruikt de Cosmos SDK om een gedecentraliseerd financieel ecosysteem aan te bieden

Kava koers verwachting

Kava is gelanceerd in 2019 en heeft een lange tijd rond de €1 euro feluctueerd. De coin maakte zijn eerste grootste stijging rond september 2020 mee. In onderstaande tabel zie je de minimum- en maximumprijzen.

Jaar

Laagste punt

Hoogste punt

Gemiddelde

2019

€0,85

€1,03

€0,94

2020

€0,36

€4,65

€2,51

2021

€1,07

€12,70

€6,89

2022

€0,78

€4,61

€2,70

Het voorspellen van de prijs van cryptocurrencies blijft uiterst moeilijk door de extreem volatiele markt. Neem deze prijsvoorspellingen daarom niet voor waarheid aan. Als je er over nadenkt een investering in Cardano te doen, raden wij je aan om altijd je eigen onderzoek te doen. Je kunt bijvoorbeeld kijken naar het laatste Cardano crypto nieuws, markttrends, technische en fundamentele analyse, en de mening van experts voordat je beslissingen maakt. Houd in gedachten dat prestaties uit het verleden geen garantie zijn voor toekomstige stijgingen of dalingen.

 

Coinarbitragebot

Jaar

Gemiddelde

2023

€2,56

2024

€4,56

2025

€7,38

2026

€11,95

Technewsleader

Jaar

Gemiddelde

2023

€2,44

2024

€3,53

2025

€5,27

2026

€7,96

2027

€11,68

2028

€16,89

2029

€24,62

2030

€36,33

2031

€51,44

 

Nieuwsgierig naar andere cryptocurrencies?

Lees meer

Voeg Kava toe aan je portfolio

Sluit je aan bij miljoenen anderen en investeer in de toekomst. Koop Kava gemakkelijk, snel en veilig via Nederlands meest vertrouwde crypto broker.