Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74

Bitcoinkopen.nl

Wat is een Externe Bitcoin wallet en wat kan je ermee?

Wat is een ledger en hoe werkt een ledger?

Een ledger houdt Transacties bij die plaatsvinden bij een bepaalde valuta. Als u bijvoorbeeld Bitcoin koopt, wordt de transactie vastgelegd op de Bitcoin-blockchain. Deze blockchain is een openbaar grootboek of ook wel een ledger waar iedereen in kan kijken. Om meer opheldering te krijgen over wat een ledger is ga ik meer vertellen over wat is een ledger? Hoe werkt een ledger? En hoe sla je crypto op?

Wat doet een ledger?

Alle ledgers hebben drie kenmerken: ze zijn accuraat, ze zijn chronologisch, en ze zijn gebaseerd op consensus. Dit betekent dat alle bij een transactie betrokken partijen het eens moeten zijn over de details voordat deze kan worden vastgelegd.

Grootboeken zijn belangrijk omdat ze transparantie en veiligheid bieden. Ze helpen ook fraude te voorkomen door een duidelijke registratie van alle transacties.

Hoe werkt een ledger?

Grootboeken registreren alle transacties die plaatsvinden in een bepaalde valuta. Als u bijvoorbeeld Bitcoin koopt, wordt de transactie vastgelegd op de Bitcoin-blockchain. Deze blockchain is een openbaar grootboek dat iedereen kan bekijken. De details van elke transactie zijn voor iedereen zichtbaar

Deze transparantie is belangrijk omdat het fraude helpt voorkomen. Als er geen grootboek was, zou het heel gemakkelijk zijn voor iemand om valse transacties te creëren en die te gebruiken om geld wit te wassen of andere misdaden te plegen

De veiligheid van ledgers vloeit ook voort uit hun transparantie. Alle bij een transactie betrokken partijen (ook wel Bitcoin miners) moeten het eens zijn over de details voordat deze kan worden geregistreerd. Deze overeenstemming wordt consensus genoemd. Consensus helpt fraude voorkomen, omdat het betekent dat iedereen die bij een transactie betrokken is, het eens moet zijn over de details ervan voordat deze kan worden afgerond.

Wat is een Bitcoin Wallet?

Een Bitcoin wallet is simpelweg een kluis waarin Bitcoins kunnen worden opgeslagen. Er zijn verschillende soorten wallets, die elk verschillende functies en beveiliging bieden. De drie populairste soorten wallets zijn software-portemonnees, web wallets en hardware-portemonnees. U kunt ook kiezen tussen hot wallets, wat verwijst naar wallets die verbonden zijn met het internet, en cold wallets, wat verwijst naar offline wallets die niet verbonden zijn met het internet. Alle transactie op het ledger vindt plaatst tussen twee verschillende wallets.

Software wallets

Software wallets zijn ontworpen om gemakkelijk te gebruiken en bieden verschillende functies aan, zoals de mogelijkheid om Bitcoins te kopen, te verzenden en om ze te ontvangen, het opslaan van meerdere valuta’s, het bijhouden van uw saldo. Ze zijn gratis en beschikbaar voor desktop- en mobiele apparaten. Het grootste nadeel van een software-wallet is dat ze kwetsbaar zijn voor hacks; als iemand toegang krijgt tot uw computer of mobiele apparaat, kunnen ze uw coins stelen.

Web wallets

Web wallets worden gehost op een website en zijn toegankelijk vanaf elk apparaat met een internetverbinding. Ze zijn handig omdat u er snel en gemakkelijk mee kan handelen en Bitcoins kopen, maar ze zijn ook minder veilig dan andere soorten wallets omdat de privésleutels die nodig zijn om toegang te krijgen tot uw coins op de server van de website worden opgeslagen. Als de website wordt gehackt of offline gaat, kunt u de toegang tot uw coins verliezen.

Hardware wallets

Hardware wallets zijn fysieke apparaten die eruitzien als USB-drives of smartcards. Ze worden beschouwd als een van de meest veilige soorten portemonnees omdat ze niet verbonden zijn met het internet; in plaats daarvan worden transacties offline ondertekend met behulp van de privésleutels die zijn opgeslagen op het apparaat. Dit betekent dat zelfs als uw computer wordt aangetast door malware, hackers uw coins niet kunnen stelen zolang uw hardware-wallet veilig is opgeborgen. Een nadeel van het gebruik van een hardware-wallet is dat deze kan worden verloren of gestolen; bovendien, als u uw PIN-code vergeet of de recovery seed verliest (een lijst van woorden waarmee u uw wallet kunt herstellen), kunt u uw coins niet terughalen.

Wanneer u klaar bent om een transactie uit te voeren, sluit u uw hardware wallet aan op uw computer en voert u uw PIN-code in. Zodra de transactie is voltooid, koppelt u uw grootboek los van uw computer en bewaart u het op een veilige plaats. Het is belangrijk op te merken dat hardware wallets niet zonder nadelen zijn; als u uw hardware wallet verliest of uw PIN-code vergeet, heeft u geen toegang tot uw cryptocurrency.

Hoe koop je Bitcoins voor Web Wallets en Hardware wallets

Je kan gemakkelijk Bitcoins kopen via Bitcoinkopen.nl of andere brokers zoals Anycoindirect.eu. Vul in hoeveel en welke crypto je wilt kopen, vul uw wallet adres in en maak de transactie. Wanneer de Bitcoins zijn ontvangen kunt u gemakkelijk uw wallet loskoppelen en bent u in het bezit van de crypto.

Wilt u Bitcoin verkopen kan dit ook gemakkelijk. Vul in hoeveel u wilt verkopen en het adres van het weergegeven wallet. Verstuur vervolgens het aantal crypto naar de weergegeven wallet en ontvang het geld op uw rekening.

Conclusie

Een ledger regristreerd en houdt alle transacties bij op de blockchain. Door de ledger gebeuren alle transacties veillig en weerhoudt de ledger hackers. Er zijn daarnaast verschillende manieren om je Bitcoins op te slaan wanneer je een transactie maakt.

Als u op zoek bent naar een veilige manier om Bitcoin of andere cryptocurrencies op te slaan, kan een extern wallet iets voor jou zijn zoals de Ledger. Cold wallets bieden offline opslag in een fysiek apparaat, waardoor ze immuun zijn voor hackpogingen. Het is echter belangrijk op te merken dat cold wallets kunnen worden verloren of gestolen, en als u uw PIN-code vergeet of het herstelprogramma verliest, hebt u geen toegang tot uw coins. Voordat u een ledger koopt, moet u verschillende soorten fabrikanten onderzoeken om er een te vinden die voldoet aan uw behoeften in termen van prijs, beveiligingsfuncties, gebruiksgemak en meer.