Contact Info
Marshallweg 5
5466AH Veghel
info@bitcoinkopen.nl
+31 413 74 71 74

Bitcoinkopen.nl

Wie zijn de investeerders rond FTX en wat zijn ze kwijt?

Wie zijn de investeerders rond FTX en wat zijn ze kwijt?

Er speelt veel op het moment over de FTX-exchange die faillissement heeft moeten aanvragen. Door het cryptonieuws staat heel de crypto-industrie op zijn kop, en niemand weet wat ze daaraan kunnen doen. Velen zijn al geld kwijt en kunnen misschien heel hun kapitaal wel kwijtgeraakt. Daarom ga ik meer vertellen over Wie is er geld kwijt? Wat kan er gebeuren? En wie zijn de investeerders?

Sam Bankman-Fried, de oprichter van FTX-exchange, een cryptobeurs die vorige week faillissement aanvroeg, is nog steeds op zoek naar geldschieters om getroffen klanten terug te betalen. De FTX-oprichter trad vorige week af als CEO, maar bronnen zeggen dat hij het afgelopen weekend heeft rondgebeld om te helpen het boekhoudkundige gat van $8 miljard te dichten.

Binance wilde FTX helpen

Cryptocurrency exchange Binance kondigde zo zijn voornemen aan om de FTX-exchange over te nemen. De deal kwam er toen FTX in plotselinge geldproblemen kwam, maar Binance heeft nu gezegd de overname niet door te zetten na nader onderzoek van FTX en vanwege recente berichten over overheidsonderzoeken en vermeend misbruik van geld van klanten.

“Eerder hoopten we de klanten van FTX te ondersteunen door liquiditeit te verschaffen”, schreef Binance in een tweet. “De problemen bij FTX liggen echter buiten onze controle of mogelijkheid om te helpen.”

Heel de crypto industrie heeft er last van

Hoe dan ook, het nieuws is een nieuwe klap voor de crypto-industrie, die het de afgelopen maanden moeilijk heeft gehad te midden van een scherpe daling van de prijzen. Het faillissement van FTX blijft chaos creëren in de cryptomarkt. De beurs is niet in staat geweest om fondsen terug te geven aan haar klanten, waardoor een aanzienlijke hoeveelheid kapitaal op het platform is bevroren. Het valt nog te bezien wat er zal gebeuren met de fondsen die momenteel op FTX zijn opgesloten. Sommige waarnemers hebben gespeculeerd dat ze misschien nooit zullen worden vrijgegeven.

Verschillende partijen hebben nog fondsen op FTX staan, waaronder het crypto-hedgefonds Galois Capital. Dit fonds heeft aangegeven dat het een aanzienlijk bedrag aan fondsen op FTX had staan, in totaal ongeveer 50 miljoen dollar.

Het bedrijf van Bankman-Fried, dat ook eigenaar is van verschillende andere bedrijven die de afgelopen weken faillissement hebben aangevraagd, zou tot 1 miljoen klanten hebben getroffen. In totaal zouden de bedrijven schuldeisers ongeveer 24 miljard dollar schuldig zijn.

Ook veel beroemdheden worden getroffen

Toen FTX, vorige week failliet ging, liet dat ook veel investeerders in de kou staan – waaronder enkele beroemdheden. Tom Brady, de quarterback van de New England Patriots, is een belangrijke investeerder die geld verloor in het debacle. Brady had naar verluidt 1 miljoen dollar in FTX gestoken, in de hoop snel winst te maken. Maar toen het bedrijf failliet ging, werd zijn investering weggevaagd.

Andere beroemdheden die in deze puinhoop verwikkeld zijn, zijn rapper 50 Cent en acteur Steve Carell. Beide mannen hadden zwaar geïnvesteerd in FTX, in de hoop dat het bedrijf succesvol zou zijn. Maar toen het mislukte, verloren ze miljoenen dollars.

Het is onduidelijk wat er met de bedrijven of klanten van Bankman-Fried zal gebeuren als hij er niet in slaagt het benodigde geld te vinden. Sommige deskundigen zeggen dat FTX en de andere bedrijven kunnen worden geliquideerd, terwijl anderen suggereren dat zij hun activiteiten kunnen voortzetten als zij nieuwe financiering kunnen krijgen. Het is mogelijk dat ze FTX zullen proberen aan te klagen voor hun verliezen, of dat ze gewoon verder gaan en proberen te vergeten wat er gebeurd is.

Bear market nog niet voorbij

Het faillissement van de FTX-exchange heeft al enige rimpelingen in de markt veroorzaakt, en het is waarschijnlijk dat dit de komende weken en maanden zal aanhouden. Zo heeft het bijgedragen aan een daling van de prijs van Bitcoin en andere cryptocurrencies. Het valt nog te bezien wat er met de beurs zal gebeuren en hoe deze zich van dit debacle zal herstellen.

Een ding is zeker en dat is dat FTX-exchange of ook wel het tradingsplatform voor veel opschudding heeft gezorgd. Sam Bankman Fried gaat hier nog lang last van krijgen nu al zijn kapitaal in de FTX coin zat helemaal is ingezakt. Of hij nog Funds weet aan te stellen is nog maar de vraag of dit hem nog gaat lukken.